Dutdibi İlkokulu

27.12.2012 812

Ülkemizde taşımalı eğitim sistemine geçmeden önce hemen hemen her köyde bulunan okullarda eğitim-öğretim devam ediyordu.

Taşımalı eğitim sistemine geçişle Tozanlı´ nın tam ortasında bulunan Dutdibi Köyü(Merkez Köy)´ ne Tokat Valiliği tarafından bir okul yaptırıldı ve Tozanlı bölgesindeki bütün öğrenciler bir çatı altına toplandı. Okulumuz 4+4+4 eğitim sistemine geçişte aynı binada okul öncesi, ilkokul ve ortaokul birlikte eğitim ve öğretim görmektedir.

Okulumuz 2001  yılında yaptırılmıştır. Okulumuzda İlkokul ve Ortaokul için 2 idareci bulunmaktadır. İlkokulda  2 sınıf öğretmeni, ortaokul kısmında ise 7 branş öğretmeni görev yapmaktadır. İlkokulda 21 öğrenci ortaokulda 19 öğrenci toplamda 40 öğrenci okulumuzda eğitim ve öğretim görmektedir. İki katlı olan okulumuz 9 derslik,1 yemekhane, 1 bilgisayar laboratuvarı ve 1 kütüphaneden oluşmaktadır.